Tanssitunnit | Regatta Spa Hotel, Hanko
OLETKO SINÄKIN VALMIS INNOSTUMAAN LATTARITANSSEISTA?

Regatta SPA Hotel tuo Hankoon suositut tanssiopettajat, jotka ovat monelle myös TV:stä tuttuja - Kia Lehmuskoski ja Anssi Heikkilä.
TANSSIVAT TÄHDET HANGOSSA - TANSSITUNNIT 1.12.2021

Tiesitkö tätä tanssista?

Viime vuosina yhä useampi tutkimus on tuonut esiin tanssin ja musiikin positiiviset vaikutukset terveyteen ja hyvinvointiin.

Tanssi onkin innostava tapa kehittää omaa kokonaisvaltaista hyvinvointia ja kehonhallintaa. Kiinnostavaa on myös se, että tanssi nostaa tutkitusti mielialaa ja ohjaa huomion muuhun kuin käynnissä olevaan fyysiseen ponnistukseen. Tanssin avulla parannat myös lihaskestävyyttä, tasapainoa ja koordinaatiokykyä.

Tanssin on osoitettu tekevän hyvää aivoille, sillä aivot kaipaavat nimenomaan liikuttamista, erilaisia virikkeitä ja älyllistä ponnistelua. Tanssissa yhdistyvät liike ja musiikki, jotka molemmat stimuloivat aivoja voimakkaasti. Tanssilla on todettu olevan positiivinen vaikutus muistiin ja oppimiskykyyn läpi elämän.

Kaiken tämän lisäksi tanssi on ennen kaikkea vuorovaikutusta ja yhdessä liikkumista, jotka ovat kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kulmakiviä. Oletko valmis ottamaan kaiken tämän hyvän vastaan? Lämpimästi tervetuloa tanssimaan huippuopettajien johdolla!

Tähtiopettajat Hangossa

Kia Lehmuskoski ja Anssi Heikkilä saapuavat Hankoon opettamaan lattarilajien saloja keskiiviikkona 1.12.2012. Tarjolla on jopa kahdeksan eri tuntia, jotka sopivat kaikille. Tanssitunnit on suunnattu aikuisille ja tansseihin tutustutaan soolotanssin muodossa, eli et tarvitse tunneille paria.
KIA LEHMUSKOSKI

Kia aloitti tanssiharrastuksen jo kuusivuotiaana ja on siitä saakka tanssinut aktiivisesti. Teini-ikäisenä tanssin harrastaminen muuttui kisaamiseksi ja Kia pääsi kisaamaan myös ulkomaille. Hän saavutti kisaurallaan useita finaalipaikkoja ja palkintosijoja, niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Kia kuului myös Suomen maajoukkueeseen useita vuosia.

Kisavuosina Kia ei vielä ehtinyt miettiä mitä haluaisi tanssijan ammattiuralta, mutta kisauran loputtua kirkastui ajatus halusta opettaa. Hän suoritti Suomen Tanssinopettajainliiton tutkinnon 2012 ja Kansainvälisen IDTA Licentiate -tutkinnon lattareissa 2014.

Tanssi on tätä nykyä Kialle rakas kokopäivätyö niin opettajana, valmentajana kuin valloittavana esiintyjänä. Kilpatanssin saralla hän opettaa aktiivisesti kilpailevia pareja ja toimii kisoissa myös tuomarina. Latino Show -kisoihin Kia on tehnyt myös koreografioita eri tanssiryhmille ja toimii myös heidän valmentajana.

Kilpaurani jälkeen hän on keskittynyt tanssinopettamiseen, itseni kehittämiseen monipuolisesti eri lajien parissa sekä esiintymiseen niin televisiossa, kuten Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmassa, sekä musikaaleissa ja muissa tuotannoissa. Kia rakastaa esiintymistä ja nauttii monipuolisesta ja monenlaisesta tekemisestä tanssin parissa.

Tällä hetkellä Kia on mukana Tanssii Tähtien Kanssa- ohjelmassa jo seitsemättä kautta tähtiopettajana, tähtioppilaanaan suomalaisten rakastama oopperalaulaja Waltteri Torikka.

Lue Kian kilpaurasta, ajatuksista elämästä ja matkasta Tanssii Tähtien Kanssa- ohjelmaan täältä.

Seuraa Kiaa Instagramissa ja tutustu hänen viimeisimpiin kuulumisiin.
ANSSI HEIKKILÄ

Anssi on ollut aina varsinainen urheiluhullu ja onkin kokeillut lähes kaikkea, mitä urheilun saralla voi kokeilla.Tanssitunneille kotkalainen Anssi vietiin ensimmäistä kertaa seitsemänvuotiaana ja hän rakastui lajiin heti. Niimpä päälajiksi muovautui kilpatanssi, jossa kilpaura kesti 22 vuotta. Lähes koko tuon ajan Anssi edusti Suomen maajoukkuetta ja voitti suomenmestaruusmitaleja jokaisessa ikäsarjassa.

Opettamisen Anssi aloitti jo 15-vuotiaana. "Olen erittäin kiitollinen siitä, että sain tehtyä harrastuksesta itselleni ammatin. On mahtavaa, että saan jakaa omaa intohimoani eteenpäin työni kautta!" Anssi kertoo.

Anssi on tanssiuransa lisäksi koulutettu personal trainer ja tunnettu vauhdikkaista Zumba-tunteja. Zumbaa hän on ohjannut jo vuodesta 2009 asti. Näiden viikkotuntien ohella Anssi toimi Suomen ainoana Zumba® Jammerina, joksi hän kouluttautui 2012. Tällä hetkellä Anssi on keskittynyt tanssiin ja muihin viihdemaailman töihin.

Anssi on ollut mukana erilaisissa TV-tuotannoissa ja hän haaveileekin että, saisin tehdä enemmän tv-töitä sekä juonto- ja tuomarointitöitä. Viimeisimpänä uutisena Anssi pääsi mukaan Grease-musikaaliin, jonka ohjauksesta ja koreografiasta vastaavat Marco Bjurström ja Peter Pihlström. Anssista on tullut yksi rakastetuimmista Tanssii Tähtien Kanssa- ohjelman tähtiopettajista. Hän on ollut ohjelmassa mukana nyt kaksi tuotantokautta. Tällä hetkellä hänen tähtioppilaanaan on kansainvälistäkin suosiota nauttiva laulaja ja lauluntekijä Krista Siegfrids.

Seuraa Anssia Instagramissa ja tutustu hänen viimeisimpiin kuulumisiin.
AIKATAULU

Kaikki tanssitunnit ovat avoimen tason tunteja, et tarvitse aiempaa tanssikokemusta. Tunnilla tutustutaan eri latinalaistanssien perusteisiin rauhallisella ja iloisella otteella. Voit tutustua alla oleviin lajeihin tarkemmin tämän sivun alalaidasta.

KIAN TUNNIT - Seaside sali, SPA rakennuksessa

Tunti 1 / Klo 17-17.45 Chacha

Tunti 2 / Klo 17.45-18.30 Rumba

**TAUKO 18.30-19.00**

Tunti 3 / Klo 19.00-19.45 Salsa

Tunti 4 / Klo 19.45-20.30 Paso Doble

ANSSIN TUNNIT - Merisali, hotellin tiloissa

Tunti 1 Klo 17-17.45 Salsa

Tunti 2 Klo 17.45-18.30 Samba

**TAUKO 18.30-19.00**

Tunti 3 Klo 19.00-19.45 ChaCha

Tunti 4: klo 19.45-20.30 Rumba

ILMOITTAUTUMINEN JA HINNAT

Näin ilmoittaudut

Tanssitunnit järjestetään kahdessa eri rakennuksessa Regatta SPA Hotellin tiloissa. Tauon aikana voit vaihtaa tilaa ja näin pääset kokeilemaan kummankin opettajan tunteja.

Sitovat ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen events@hotelregatta.fi

Anssin tunnit pidetään hotellirakennuksessa Merisalissa, osoitteessa Torikatu 2. Kian tunnit pidetään SPAn tiloissa Seaside salissa. SPA rakennus sijaitsee noin 100 metrin päässä hotellista, meren rannalla.

HUOM. huolimatta siitä missä rakennuksessa tanssitunnit pidetään, tulee kaikki ilmoittautumiset tehdä ensin hotellin vastaanotossa osoitteessa Torikatu 2.

Tuntien hinnat

Tanssituntien pituus on 45min/tunti. Suosittelemme kokeilemaan ainakin kahta perättäistä tuntia, näin pääset tutustumaan useampaan eri lattarilajiin.

1 tanssitunti 19€

2 tanssitunti 36€

3 tanssitunti 49€

4 tanssitunti 65€

Tunnit maksetaan paikan päällä ennen tuntien alkua hotellin vastaanotossa (korttimaksu). Saat lisäohjeet saapumisesta sekä muista yleisohjeista sähköpostiisi, kun olet ilmoittaunut tunneille. Lisätiedot ja mahdolliset lisäkysymykset tanssitunneista voit lähettää sähköpostiin events@hotelregatta.fi
CHA CHA

Cha Cha kuuluu kuubalaiseen tanssiperinteeseen ja on kehittynyt Havannassa 1950-luvulla. Cha cha onkin rytmillisesti nuorin latinalaistanssi. Cha chan nimen on kerrottu tulevan suhinasta, joka kuului tanssijoiden sandaaleista heidän tanssiessaan. Cha chan liikekieli on terävää ja vauhdikasta. Siitä onkin tullut yksi suosituimmista latinalaistansseista, jossa pääsee alkuun helposti. Ensimmäiset kuviot löytyvät yleensä loogisesti ja ovat helposti toteutettavissa.

RUMBA

Kuubasta kotoisin oleva intohimoinen rumba on yksi suosituimmista latinotansseista kaikkialla maailmassa. Rumban luonne on varsin aistikas ja se rohkaisee tunteikkaaseen ilmaisuun. Tanssia rytmittää usein hidastempoisemmat sykäyttävät latinorytmit. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että rumba olisi varsinaisesti hidas tanssi. Rumbassa yhdistyy musiikin tulkinta, tunne ja intensiivinen kehonkäyttö.

SALSA

Salsa on alun perin Kuubasta kotoisin oleva vauhdikas ja hauska paritanssi, jota tanssitaan nykyään myös soolotanssina. Salsan juuret ovat itä-Kuubasta, jossa tanssittiin afrokuubalaisia tansseja ja yhdistettiin espanjalaisia ja afrokuubalaisia musiikin elementtejä ja rytmejä, joista syntyi salsamusiikin alku. Salsaa voidaankin kutsua afrikkalaisten ja eurooppalaisten tanssi- ja musiikkikulttuurin kohtauspisteeksi. Salsalle tunnusomaista on sen mukaansa tempaavan musiikin lisäksi, rento ja rytmikäs vartalonkieli.
PASO DOBLE

Paso doblea tanssitaan marssimusiikkiin ja sitä kutsutaan usein härkätaistelutanssiksi. Sen liikekieli on voimakasta ja kannustaa ottamaan kaiken ilon irti rytmikkäästä musiikista. Paso doblen jalkatyöskentelyssä voidaan nähdä myös elementtejä flamencosta. Tanssin askeleet ovat teräviä ja nopeita, ja niitä tahdittaa musiikki, jossa esiintyy taukoja ja iskuja aina tietyissä kohti laulua. Iskut tekevät musiikista mahtipontisempaa ja dramaattisempaa, ja näissä vaiheissa myös tanssijat voivat tehdä erilaisia koristeellisia liikkeitä.

SAMBA

Samban juuret ovat Brasiliassa ja se on luonteeltaan iloinen karnevaalitanssi. Samballe ominainen joustoliike eli baunssi ilmenee tanssin sitkeytenä. Samballe tyypillisiä kuvioita ovat erityyppiset juoksut sekä sambakävelyt. Brasilialaispohjainen rytmikäs musiikki houkuttaa varmasti jokaisen tanssimaan ja antautumaan musiikin vietäväksi.